Severina

Povodom Valentinova, sinoć, održan je Severinin koncert u dvorani Gradski vrt, koji je sponzorirala Osječka pivovara. Iako koncert nije potpuno rasprodan, nije nedostajalo dobre atmosfere među publikom, koja je varirala od najmlađih do najstarijih obožavatelja. Većinom se tu našlo ljubavnih parova, koji su kao poklon za Valentinovo, svojoj boljoj polovici priuštili kartu za koncert. Uz show program i improvizaciju, imali smo prilike između pjesama pogledati kratke dijelove snimljenog materijala s koncerta u Beogradu.

U kadrovima Severina  je prikazana prije svega kao obična, a opet jedinstvena osoba koja ne prepušta stvari slučaju, kako na nastupu tako i u svom privatom životu, što je naišlo na pozitivnu reakciju publike. Neprestanim mijenjanjem odjeće za vrijeme nastupa, kojom je pokazala je da je u top formi, potpuno je ovladala pozornicom. Svojim najavama pjesama ukazala je na problem steretipa i prerasuda o ženskom rodu, što je pomalo graničilo s promicanjem feminizma.

Pjesmama “Pogled ispod obrva” i “Virujen u te” izazvala je navalu emocija, no vrhunac večeri bila je pjesma “Gas, gas” koju je publika jednogalsno otpjevala. Na samom kraju, koncert je začinila solažama svoga pratećeg benda, kao i prateće pjevačice, dijelovima tamburaških stihova i rock klasika. Na izlazu smo mogli kupiti već spomenuti DVD s koncerta u Beogradu po cijeni od 120 kn.

Svojim glasom i stasom, naša “Seve Nacionale” još jednom je pokazala, osim što je pjevačica, da je prije svega izvrsna zabavljačica koja zna stvoriti “uzavrelu” atmosferu.

Foto&Tekst: Marie Ann