Zvonko Bogdan

Dvorana Gradski vrt: Zvonko Bogdan [Galerija 031]

[29.05.2011. 21:40]Večeras je u dvorani Gradski vrt koncert održaoZvonko Bogdan, u pratnji čak 21 tamburaša. Koncert jehumanitarnog karakterai skupljeni prihod namijenjen je kupnji kombi vozila za prijevoz osoba s invaliditetom, a s obzirom da je dvorana bila popunjena, ne sumnjamo u njegov uspjeh.
Pogledajtegaleriju fotografijas večerašnjeg koncerta… Galerija 031:Dvorana Gradski vrt: Zvonko Bogdan [Foto: Daniel Antunović][29.05.2011. Dvorana Gradski vrt]

[16.05.2011.]Razmišljajući o Panoniji, Bunjevcima, Somboru, starogradskim pjesmama, romansama, ne možemo, a da ne prepoznamoZvonka Bogdana, istinskog umjetnika, neponovljivog interpretatora i skladatelja, čovjeka koji je svoj život posvetio glazbi, a glazba je posvetila svoje trenutke njemu, budući da je obilježio razdoblje od mađarskih pjesama pa preko vremena slavnoga primaša Janike Balaža sve do današnjih dana, u kojima polako nestaje tradicija i vrijeme, koje se, prema riječima Zvonka Bogdana, nikada ponoviti neće. Uz pratnju čak 21 tamburaša,Zvonko Bogdanizvest će svoje velike hitove na koncertu koji će se održati u nedjelju,29. svibnja 2011.godine, udvorani ”Gradski vrt”u Osijeku, s početkom u19:00 sati. U posljednjih nekoliko godinaZvonko Bogdanje čak tri puta gostovao u Zagrebu te u prepunoj dvorani Lisinski održao koncerte za pamćenje na kojima se obožavateljima predstavio pjesmama iz svog bogatog repertoara poput ”Hej salaši na severu Bačke”, ”Tko te ima, taj te nema”, ”Nema ljepše djevojke” , ”Moja mala nema mane”, ”I poslije svega ostat će pisma…” Očekuje se kako će i ovaj osječki Gala koncert biti pravi doživljaj za sve sladokusce i ljubitelje tamburaške tradicionalne starogradske pjesme u izvedbi najboljeg živućeg pjevača takove glazbe.